OVER ONS 2, ANNA EN PATRIC, ONLINE PIANODOCENT EN PIANIST

en wat er gebeurde sinds wij elkaar ooit leerden kennen in de groepslessen (en het café na afloop) tijdens onze studie aan het Koninklijk Conservatorium
GRATIS PROEFLES MODULE 1!

ANNA VAN NIEUKERKEN EN PATRIC BARENDREGT

Wij, allebei professioneel pianist, liepen rond met hetzelfde idee: een echt gedegen online pianomethode opzetten. We hebben onze krachten gebundeld in AnnaPatric.
Anna van Nieukerken - pianodocent AnnaPatric
pianohanden van Anna van Nieukerken
Patric Barendregt - pianodocent AnnaPatric
pianohanden van Patric Barendregt

BIOGRAFIE PATRIC BARENDREGT

Patric Barendregt werd geboren in maart 1976. Hij begon op zijn tiende jaar met pianospelen en werd twee jaar later toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In datzelfde jaar maakte hij kennis met emeritus pianist Gerard Hengeveld, die hem tot eind jaren 90 zou coachen.

Al snel ontpopte Patric zich als techneut, zowel achter de piano als daarbuiten, met een voorliefde voor moeilijke muziek, virtuositeit en elektronische muziekinstrumenten. Hij nam deel aan diverse festivals en concoursen en trad diverse malen op met orkest. In 1999 studeerde hij af in Den Haag bij Rian de Waal en twee jaar later bij Alwin Bär en Alan Weiss voor de tweede fase solospel aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Patric begeleidde alles wat maar los en vast zat: van operettegezelschappen tot kerkkoren, pop-ensembles en solisten. Hij studeerde muziekwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en was hobbymatig als slagwerker te vinden in diverse orkesten. Tegenwoordig brengt hij zijn kennis van techniek en muzikaliteit in diverse genres over op anderen en probeert moeilijke dingen voor iedereen toegankelijk te maken. Benieuwd naar een compositie van Patric?

Niet meer zo dol op de schijnwerpers is begeleiden en samenspelen wel een passie gebleven die hij nog regelmatig beoefent. Patric is sinds 2001 vaste pianodocent aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer en heeft een eigen pianoschool: www.pianospelen.info.

BIOGRAFIE ANNA VAN NIEUKERKEN

Anna van Nieukerken werd in 1977 geboren in een muzikaal gezin. Anna vindt de piano het allerleukste instrument, omdat je er heel sterk, maar ook fluisterzacht op kunt spelen.

Zij is vaste pianist in diverse tangoformaties en een muziektheatergezelschap. Zij heeft een voorliefde voor muziektheater en tango. In opdracht schrijft ze muziek en teksten. Anna heeft grote affiniteit met kamermuziek en liedjes. Ze heeft zeer veelzijdige ervaring op het concertpodium. Recent trad zij bijvoorbeeld op als pianist/acteur bij SOIL Muziektheater en als pianist/arrangeur in de tangoformaties Tango Por Dos (fluit-piano) en Tango Por Tres (fluit-viool-piano). Zij maakt deel uit van het Sandee/ Van Nieukerken pianoduo. Anna trad op in vele grote en kleine zalen in Nederland en ver daar buiten. Benieuwd naar een kinderliedje van Anna?

Anna schrijft arrangementen (mail ons voor gratis bladmuziek van The Most Beautiful Thing van Bruno Major), muziek voor merken, muziek onder een gegeven tekst en woorden op muziek. Ze geeft pianoles via www.haagsepianoschool.nl. Ze was pianodocent aan Muziekschool Nootdorp en Muziekschool Katwijk en gaf zeer jonge kinderen pianoles aan het Koninklijk Conservatorium (PIPO).

Anna studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken. Zij ontving haar diploma piano tweede fase solospel en kamermuziek in 2004.