Welkom Over ons Video

Welkom!

Dit is een tijdelijke website. Hier komt binnenkort onze nieuwe website, maar door alle drukte

kan het even duren… Stuur voor meer info een email naar annapatricpiano@gmail.comANNA VAN NIEUKERKEN EN PATRIC BARENDREGT

Wij, twee pianisten en oudstudiegenoten, liepen toevallig met hetzelfde idee rond:

een echt gedegen online pianomethode opzetten. Onze krachten zijn gebundeld in

AnnaPatric. Inmiddels zijn we een paar jaar verder. We zijn helemaal blij met de unieke

vorm die we hebben gevonden: hybride pianoles. Jij als leerling hebt optimale

zelfstandigheid en flexibiliteit en wij als docenten kunnen tóch een vinger aan de pols

houden!BIOGRAFIE PATRIC BARENDREGT

Patric Barendregt (1976) begon op zijn tiende jaar met pianospelen en werd twee jaar

later toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In datzelfde jaar maakte hij kennis met emeritus pianist Gerard Hengeveld, die hem tot eind jaren 90 zou coachen.

Al snel ontpopte Patric zich als techneut, zowel achter de piano als daarbuiten, met een voorliefde voor moeilijke muziek, virtuositeit en elektronische muziekinstrumenten.

Hij nam deel aan diverse festivals en concoursen en trad diverse malen op met orkest.


In 1999 studeerde hij af in Den Haag bij Rian de Waal en twee jaar later bij Alwin Bär en Alan Weiss voor de tweede fase solospel aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Patric begeleidde alles wat maar los en vast zat: van operettegezelschappen tot kerkkoren, pop-ensembles en solisten. Hij studeerde muziekwetenschappen aan de

Universiteit van Utrecht en was hobbymatig als slagwerker te vinden in diverse orkesten. Tegenwoordig brengt hij zijn kennis van techniek en muzikaliteit in diverse genres over op anderen en probeert moeilijke dingen voor iedereen toegankelijk te

maken.


Niet meer zo dol op de schijnwerpers is begeleiden en samenspelen wel een passie gebleven die hij nog regelmatig beoefent. Patric is sinds 2001 vaste pianodocent aan het

Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer en heeft een eigen pianoschool: www.pianospelen.info.


Benieuwd naar de compositie Papillion van Patric?BIOGRAFIE ANNA VAN NIEUKERKEN

Anna van Nieukerken werd in 1977 geboren in een muzikaal gezin. Anna vindt de piano het allerleukste instrument, omdat je er heel sterk, maar ook fluisterzacht op kunt spelen.

Zij is vaste pianist in het Natalon Kwartet (muziek van Simeon ten Holt op vier vleugels) en treedt op als pianist in de Bach Kliniek. Zij heeft een voorliefde voor muziektheater, liedjes, kamermuziek en tango en heeft zeer veelzijdige ervaring op het concertpodium. In opdracht schrijft ze muziek en teksten. Ze is ook werkzaam als componist/arrangeur. Anna trad op in vele grote en kleine zalen in Nederland en ver daarbuiten.

Anna schrijft zelf liedjes en maakt arrangementen (mail ons voor gratis bladmuziek van The Most Beautiful Thing van Bruno Mars). Ze geeft pianoles via www.haagsepianoschool.nl. Ze was pianodocent aan Muziekschool Nootdorp en Muziekschool Katwijk en gaf zeer jonge kinderen pianoles aan het Koninklijk Conservatorium (PIPO).

Anna studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den haag bij achtereenvolgens Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken. Zij ontving haar diploma piano tweede fase solospel en kamermuziek in 2004.

Benieuwd naar Anna’s nieuwste liedje Ik kan totaal niet zingen?Wil je meer weten over ons cursusaanbod? Klik dan hier.

Wil je wel eens wat video’s van onze pianolessen zien? Kijk dan hier.